Ah, tänään oli koulussa aika hilpeää. No okei, kuviksentunnit olivat tuskaa. Itse asiassa päätin, että voisin alkaa tulla tunneille kaksikymmentä minuuttia sen jälkeen, kun ne alkavat - siis kuviksentunneille. Murmeli (se on sen opettajan nimi) ei varmasti huomaisi mitään. Tai no, huomaisi, mutta voisin keksiä joka kerta jonkun hyvän syyn. "Olin lääkärissä. Pyöränkumi puhkesi. Koira oli syönyt kengännauhani." Mistä vetoa, ettei se huomaisi mitään? Turhia koko tunnit, ne voisi ihan hyvin käyttää nukkumiseen.

Yhteiskuntaoppi on muuten hauska aine. Siis ihan oikeasti, se on mielenkiintoista, vaikka maanantaina katsotusta videosta en kyllä pitänyt. Video käsitteli ilmaston lämpenemistä, kasvihuoneilmiötä. Minä vihaan sellaista yli kaiken, koska siinä tulee niin hyödytön olo. Miksen voisi vain marssia johonkin ja käskeä kaikkia lain nojalla luopumaan autoilusta, lopettaa telkkarin katselun ja pakottaa kierrättämään? Se olisi helpompaa. Valitettavasti vain en itsekään ole edes lähellä esimerkillistä tapausta, vaan pidän aina konetta auki enkä jaksa aina kierrättää kaikkea, kuljen joskus autolla lyhyetkin matkat... mutta jos tietokoneita ei laskettaisi, voisin kyllä alkaa oikeaksi tehokierrättäjäksi. Ainoa ongelma tuossa on se, etten voi noin vain päättää, että juuri tietokoneet jätetään pois laskuista. Täytyy varmaan vain opetella kirjoittamaan käsin. Voi, miksi elämä on näin epäoikeudenmukaista?

Käsittelimme tänään yhteiskuntaopin toisella tunnilla, kuinka voi vaikuttaa kunnan toimintaan, eli tehdä aloitteen. Saimme kohtalaisen pitkän litanian, ja Minttu ehdotti, että tekisimme kaikkia niistä. Yksi kohta oli, että vaikuttaa tekemällä laulun ajamastaan asiasta, jolloin biisi jää kuuntelijoiden päähän ja ehkä sen myötä myös asia. Tästä alkoikin sitten erittäin hullu ja kuvauksia sisältävä välitunti, koska me päätimme tehdä videon kierrättämisestä. Siihen liittyy siis tuo otsikkokin. Ja voi ihan oikeasti olla, että teemme sen videon (eikö niin, Minttu?). Ainakin kuvasimme, kuinka heitin paperitollon roskakoriin, vaikka se pitäisi tietysti laittaa paperinkierrätykseen. Eli siinä videossa sen jutun päälle laitettaisiin rasti sen merkiksi, että se on kiellettyä ^^ On meillä kyllä suuret suunnitelmat. No, parempi niin kuin jos suunnitelmat olisivat liian pieniä.